KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Tryb działania

Przedszkole działa zgodnie z ustawą z dnia 7 września 1991 roku o systemie oświaty ( tekst jednolity Dz. U. z 2004r. nr 256 poz. 2572 z póź. zm.) oraz Statutem Przedszkola Samorządowego nr 20 w Piotrkowie Trybunalskim.

Przedszkole funkcjonuje przez cały rok szkolny, z wyjątkiem przerw ustalonych przez organ prowadzący przedszkole. Rok szkolny rozpoczyna się 1 września, a kończy 31 sierpnia następnego roku. Przedszkole czynne jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 6.30 do 17.00.

Organizacje pracy przedszkola określa ramowy rozkład dnia ustalony przez dyrektora przedszkola na wniosek Rady Pedagogicznej, uwzględniający zasady ochrony zdrowa i higieny. Pracownicy pedagogiczni przedszkola wypełniają swoje obowiązki w okresie ustalonym przez MEN w danym roku szkolnym. Karta Nauczyciela określa dla nich wymiar urlopu, który ma być wykorzystany w czasie wakacji. Czas pracy pracowników administracji i obsługi reguluje Kodeks Pracy.

Podmiot udostępniający informację:
Przedszkole Samorządowe nr 20 w Piotrkowie Trybunalskim
odpowiada: Dorota Dziubecka
data: 07-11-2017
wytworzył: Dorota Dziubecka
data: 07-11-2017
data: 07-11-2017
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 02-04-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 18-02-2010 - Edycja treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 610